Egyszerű és könnyű finomságok eperből

A tavasz egyik kedvenc gyümölcse az eper. Frissen fogyasztva, illetve feldolgozva is nagyon zamatos. Elkészítettünk két egyszerű, de ugyanakkor nagyon ízletes receptet, ebből a mennyei gyümölcsből.

Epres túrókrémes deszert

Hozzávalók:

  • 500 g eper

  • 150 ml tejszínhab

  • 150 g túró

  • 8 csapott kanál porcukor

  • vanília aroma

Elkészítése:

Előkészítünk 4 poharat, vagy kelyhet

A felét az epernek két kanál porcukorral összeturmixoljuk. Az így kapott masszát szétosztjuk a már elkészített kelyhekben.

A tejszínhabot felverjük, majd hozzáadjuk a túrókrémet, 4 kanál porcukrot és a vanília aromát. Jól összekeverjük és ráöntjük az eper masszára.

A megmaradt epreket feldaraboljuk, hozzáadjuk a két kanál porcukrot, majd a túrókrémre helyezzük.

                     

Milkshake eperből.

Hozzávalók:

  • 6-8 db érett eper – nagyságától függően

  • 250 ml joghurt vagy tej

  • 2 kiskanál méz

Elkészítése:

Az epreket vágjuk össze kis kockákra, majd a tejjel vagy a joghurtal tegyuk a turmixgépbe és adjuk hozzá a mézet és addig keverjük, amíg sima nem lesz.

Öntsük poharakba és kész! Ha krémesebbre szeretnénk, használjunk magasabb zsírtartalmú joghurtot tej helyett.

 


0