« Vissza az előző oldalra

Vörös húsú nektarin

Kód: 11510


Különleges nektarinfajta, melynek érdekessége gyümölcshúsának színében rejlik. Gyümölcseinek vörös húsa lédús, ízletes és aromás. A nektarin fogyasztható frissen, de készíthetünk belőle finom desszerteket, süteményeket is. Napos helyre ajánlott ültetni.
 


Jelenleg nem rendelhető

  
Ültetési idő: február - április / október - december


  
Érési idő:
júl - aug
  
Fényigény: Napos, napsütéses

  
Szállítás: 2 éves oltott csemete

  • Az ültető gödör mindig a növény nagyságához legyen igazítva, kb. 60x60 cm.
  • A gyökereket kissé vágjuk vissza, a sérült, megtört részeiket pedig vágjuk le.
  • Fontos, hogy az oltás helye a föld felett maradjon.
  • A frissen ültetett csemetéket öntözzük meg jól, a tövüknél a földet kicsit tapossuk meg.
  • A nektarin talajban nem válogat, de a jó tápanyagellátottságú talajon fejlődik a legszebben, min. ültetési távolsága: 3 m.
  • Az első 1-3 évben korona alakító metszést végzünk, a 4. évtől kezdve fenntartó metszést végzünk minden évben március-április hónapban.
  • A nagyobb terméshozam érdekében évente trágyázzuk a talajt.
  • Ha betegség jeleit észleli a gyümölcsfákon forduljon növényegészségügyi szaküzlethez.

Ajánlott termékek


Hasonló termékek

0