Vörös húsú nektarin
Kód: 11510
Különleges nektarinfajta, melynek érdekessége gyümölcshúsának színében rejlik. Gyümölcseinek vörös húsa lédús, ízletes és aromás. A nektarin fogyasztható frissen, de készíthetünk belőle finom desszerteket, süteményeket is. Napos helyre ajánlott ültetni.
Jelenleg nem rendelhető

Ültetési idő: február - április / október - december

Fényigény: Napos, napsütéses

Szállítás: 2 éves oltott csemete
- Az ültető gödör mindig a növény nagyságához legyen igazítva, kb. 60x60 cm.
- A gyökereket kissé vágjuk vissza, a sérült, megtört részeiket pedig vágjuk le.
- Fontos, hogy az oltás helye a föld felett maradjon.
- A frissen ültetett csemetéket öntözzük meg jól, a tövüknél a földet kicsit tapossuk meg.
- A nektarin talajban nem válogat, de a jó tápanyagellátottságú talajon fejlődik a legszebben, min. ültetési távolsága: 3 m.
- Az első 1-3 évben korona alakító metszést végzünk, a 4. évtől kezdve fenntartó metszést végzünk minden évben március-április hónapban.
- A nagyobb terméshozam érdekében évente trágyázzuk a talajt.
- Ha betegség jeleit észleli a gyümölcsfákon forduljon növényegészségügyi szaküzlethez.